Proximas Dvärgkaniner

Emelie Persson | 070-414 40 96 | emelie.c.persson@gmail.com

Om Emelie

Jag heter Emelie Persson, är född 1985 och bor i Örebro tillsammans med min sambo Johan och vår dotter Hilma. Just nu studerar jag till barnmorska och tar examen i januari 2019, och parallellt med det så fotograferar jag en del. Tidigare har jag arbetat många år inom psykiatrin, främst med missbruk och neuropsykiatriska funktionshinder. Att barn med NPF ska få rätt stöd och förståelse är något jag brinner för!

Min första kanin fick jag när jag var fem år gammal, en blå zobelfärgad hermelin med det passande namnet Bamse. Det var han som väckte mitt kaninintresse och med undantag på några år när jag har rest och säsongsjobbat så har det alltid funnits kaniner i mitt liv.

När jag var elva år gammal fick min svarta dvärgvädurshona Tussen fyra ungar och därmed var mitt avelsintresse befäst. Bara två ungar ur den första kullen klarade sig, men hanen i den kullen blev stamfader för min hoppkaninuppfödning. Under 15 års tid har jag fött upp hoppkaniner under gårdsnamndet Kårbergets Hoppkaniner, som också det var registrerat och godkänt i SKHRF.

Förutom kaninintresset så reser jag gärna, åker skidor både på längden och utför, gillar naturen överhuvudtaget och blir lyrisk när jag hittar ett hav av gula kantareller. Jag sjunger högt i bilen, surfar alldeles för mycket och plöjer deckare som andra byter underkläder. Som ni kan se gillar jag även datorer och då främst programmering och design av hemsidor, men även fysisk design i form av konst, möbler och inredning intresserar mig. Jag försöker se det goda i allt och är nästan alltid på bra humör - så funderar du på något, hör gärna av dig! :)