Proximas Dvärgkaniner

Emelie Persson | 070-414 40 96 | emelie.c.persson@gmail.com

Välkommen!

Engelstjernes Lykke

Nossans Emmy hälsar alla besökare glad sommar!

Proximas Dvärgkaniner är beläget strax utanför Örebro och föder upp dvärgvädurar för utställning, hoppning, avel och kel.

Här finns kaniner med både rex, satin och normalpäls. Satin innebär att kaninen har en extra glansig päls medan rexpälsen är kort, tät och sammetslen. På gården finns förutom utställningskaniner även några kelkaniner med olika icke godkända teckningar, såsom vitörat och wienertecknat. Gemensamt för alla mina kaniner är att de är sociala och har ett väldigt trevligt temperament.

Dvärgväduren är, som det hörs på namnet, en av dvärgraserna med en idealvikt mellan 1,4-1,9 kg. Rasen karaktäriseras av sitt runda huvud med snälla ögon och hängande öron. Det är en pigg, nyfiken och trevlig kaninras som lätt blir tam och passar bra till de flesta användningsområderna.

Jag har fött upp hoppkaniner sen 1996 och raskaniner sen 2011. Under många år tävlade jag elitklass i kaninhoppning och var en av de framgångsrikaste förarna, trots att jag bara hade två riktigt bra kaniner. År 2003 vann jag Årets Vinstrikaste Hoppkanin men idag tävlar jag dock bara lägre klasser för skojs skull. Mer om mig kan ni läsa under min sida.

Hoppas du får en trevlig stund på min hemsida!


Nyheter