Proximas Dvärgkaniner

Emelie Persson | 070-414 40 96 | emelie.c.persson@gmail.com

Köpevillkor

Under fliken 'Till salu' kan du hitta både ungar och vuxna kaniner till salu. Om du hittar någon kanin som du vill veta mer om eller tinga så kontakta mig, helst via mail. Svara på frågorna som finns längst ned på denna sida och läs även vad du behöver införskaffa inför ditt kaninköp samt vanliga frågor.

Läs detta först!

Att köpa ett husdjur ska vara ett genomtänkt beslut och att skaffa kanin är inget undantag. Kaniner lever upp till tio år och blir ibland äldre än så. De är pigga, sociala och nyfikna små djur som vill ha uppmärksamhet, hjärngymnastik, en stimulerande miljö och gärna en kaninkompis. En kanin är alltid gullig och söt, men vissa kaniner är inte särskilt intresserade av att sitta lugnt i knä. Kaniner är individer och även om man väljer att köpa en kanin från en uppfödare som avlar på djur med gott temperament, så kan det hända att kaninen man köper inte vill bli buren eller sitta i knä. Däremot uppskattar de allra flesta en gosstund på sina egna villkor. Om du är beredd att satsa tid och kärlek på att skapa en god levnadsmiljö för en kanin, och din avsikt är att behålla kaninen hela dess liv, så är du varmt välkommen att ställa dig i kö för att få köpa en kanin från mig!

Precis som jag som säljare har krav på mig så ställer jag även några minimikrav på dig som köpare. Du ska:

  • Erbjuda kaninen en stimulerande miljö att bo i. Gärna som frigående inomhus eller utomhus med tillgång till hage där de kan gå sina behov av rörelse, grävande och skuttande tillgodosedda.
  • Erbjuda kaninen fri tillgång på ett bra hö, färskt vatten och gnagpinnar
  • Kunna erbjuda någon form av aktivering. Det behöver absolut inte vara något avancerat, men kaninen måste få möjlighet att tillsammans med sin matte eller husse göra något roligt ex klickerträning, kaninhoppning eller trickträning

En tänkvärd filmsnutt

Detta ingår i ett köp

  • Bettfelskontrollerad kanin
  • Livslång support och hjälp
  • Övergångsfoder 1 kg
  • Härstamningsbevis eller stamtavla
  • Skötselråd om du är nybörjare eller om så önskas
  • Information från Sveriges KaninVälfärdsförening
  • Öronmärkning och registrering i Sveriges KaninVälfärdsförening

Prislista

Normalpälsad: 900 kr
Satin, rex och satinrex: 1000-1200 kr

Priserna varierar med färg, teckning och kön.

Vill du stå i kö?

Nytt från 2018 är att jag upprättar en kölista för dig som är intresserad av att köpa kanin av mig. För att få stå i kö så skriver du ett mail till mig och svarar på alla nedanstående frågor. Om du uppfyller mina krav så får du stå med i min kölista och kommer erbjudas en kanin efter vilken tur i ordningen och vilka önskemål du har. Du får tacka nej till tre erbjudna kaniner utan att förlora din plats. När uttingning av ungar sker så måste du svara ja eller nej till erbjuden kanin inom två dagar, annars går turen vidare till nästa köpare i kön.

Kölistans prioriteringsordning

1. Tidigare kaninköpare
2. Kaninköpare som främst vill ha en kanin till kel och/eller enklare hoppning
3. Uppfödare

Maila mig om intressa att stå på kölistan!

Vilken erfarenhet av kaniner har du?
Ska kaninen vara din egen eller har du barn som kommer pyssla med, eller äga, kaninen?
Vad har du tänkt ha kaninen till?
Hur kommer kaninen att få bo?
Under hur lång tid önskar du vara kaninägare?
Hur många kaniner har du nu och vad gör du med dem?
Vilket kön är du intresserad av?
Är det någon speciell färg du är intresserad av?

Maila svaren till: emelie.c.persson@gmail.com så får du en bekräftelse inom kort!