Proximas Dvärgkaniner

Emelie Persson | 070-414 40 96 | emelie.c.persson@gmail.com

Läsvärda artiklar

Ibland snubblar jag över artiklar som jag vill spara och kunna läsa igen. Här kommer jag samla dem för att kunna sprida dem vidare. Några har jag skrivit själv men de flesta har jag blivit rekommenderad att läsa eller hittat på olika websidor.

Kaninens "tonår"

"Från att ha varit kelig och lätt att ha att göra med har din kanin förvandlats till en långörad terrorist som biter, gräver, hoppar runt omkring dig och använder hela sin bur som toalett. Bara lugn! Din kanin har inte blivit tokig; den har blivit tonåring!" Läs hela artikeln på Kaninmagazinet.se.


Klickerträna din kanin

"Klickerträning fungerar som så att man lär kaninen att ljudet från klickern betyder att den gjort rätt. Klicket låter alltid likadant men när vi ska belöna och säger ”Bra” så låter det alltid olika och inte lika lätt att förstå. Kaninen lär sig ljudet och förknippar det med något bra (tex. Godis som belöning)." Läs hela artikeln på Kaninmagazinet.se.


Att hålla kaniner i par eller grupp

"Kaniner er sosiale dyr, men de er ikke flokkdyr som mange tror, de er kolonidyr. I vill tilstand innebærer det at flere kaniner bor sammen i større kolonier, men de har hver sin hule de kan trekke seg tilbake i og være alene i. Tamkaniner har fremdeles dette behovet for jevnlig sosial kontakt." Läs hela artikeln på Kanin.org.


Satin- och rexpäls: så ärvs anlagen

"Det verkar finnas en ganska stor okunnighet om hur satin- och rexpäls nedärvs, samtidigt som intresset för dem ökar, så jag tänkte skriva ett kort inlägg för att klargöra hur dessa recessiva anlag fungerar." Läs hela artikeln på Kanin i Fokus.