2017-11-09

Äntligen har jag tagit mig tid att uppdatera hemsidan. Fortfarande fattas en del bilder - det står på min to do-lista! Kaninerna är nu fyra till antalet och kan som vanligt läsas om på deras sidor. Under våren planeras två kullar och nytt är att jag upprättar en kölista, så om du är intresserad av att köpa en kanin från mig, passa på att ställa dig i kö! Mer kan du läsa under fliken Kaniner till salu!

2017-03-02

Nu har vi flyttat till hus och i och med detta har de två kaniner som jag har kvar fått flytta med hem. Jag har alltså bara två kaniner kvar, två fantastiskt trevliga honor, som kommer få en eller två kullar vardera per år. Med flytten så har jag tyvärr inte längre möjlighet att ta tillbaka kaniner, däremot hjälper jag gärna till att omplacera dem genom annonsering på min hemsda och facebooksida.

I vår kommer det komma två kullar här, läs mer under planerade kullar! :)

2016-11-28

Hilmen har fått en ny ängel, vila i frid Nikita ♥ Min vackra, snälla hon Nikita fick, under tiden hon hade sin kull, ett rinnande öga. Efter en sväng hos veterinären där tänder kontrollerades och tårkanaler spolades hittades ett höstrå bakom ögat och vi trodde förstås att det var orsaken till att ögat rann. Dessvärre blev inte ögat bättre och under återbesöket upptäcktes en tumör bakom ögat, så Nikita blev aldrig väckt ur narkosen utan fick somna in. Jag saknar dig, finaste Nikki.

2016-09-20

Nu är det höst och riktigt vackert ute. Mina kaniner har flyttat in i stallet och senare i höst/vinter väntar flytt till vårt hus. Japp, vi har köpt hus, så nu ska kaninerna äntligen få flytta hem! ♥ Nästa helg flyttar Nickis ungar så nu är det avelspaus tills i vår. Då kommer nya hanen Disco att få sina första avkommor!

2016-09-20

Nickis ungar är nu könsbestämda och alla tre är honor. En kommer jag behålla och en är troligen tingad, men den sista lilla tjejen är till salu. Allvis bor just nu hemma hos min sambos syster, så hennes kull finns där. Allvis ungar ska jag försöka hinna fota och könsbestämma under denna vecka.

2016-09-01

I dag för 20 år sen föddes min första kull! Jag firar alltså 20 år som uppfödare! Galet!!!

Den 30 augusti fick Nikki sex ungar, men tyvärr är det bara tre som lever. Allvis fick sina ungar idag, den 1:a september och kulltema där blir samma som för 20 år sedan - GB-glassar :) Det finns intresse på alla ungar redan, så om någon är intresserad av en unge, hör av er och beskriv vilket hem ni kan erbjuda en kanin från mig!

2016-07-21

I december kommer vi att flytta till hus och det innebär att jag äntligen kan ha mina kaniner hemma. Som jag har längtat! Kaningården kommer fortsätta hållas i litet format, med bara fyra kaniner, eftersom vi har fått tillökning i form av en människobebis. I april anlände vår Hilma, världens finaste tjej ♥

2016-05-19

Äntligen kom det två kullar! :D Nu letar några goa småttingar efter sina perfekta hem!

2016-04-10

Alla kaniner är fotade och har nya bilder på sina respektive sidor :)

2016-03-29

Tyvärr har det inte blivit några vårbebisar på gården. Både Nicki och Allvis har varit parade två gånger vardera, Allvis har gått tom båda gångerna och Nicki har fått en död kull och gått tom en gång. Nu är Allvis parad med Dobby, men eftersom hon har gått tom två gånger har jag tyvärr inte så stora förhoppningar. Jag kommer försöka para honorna igen i sommar, så leveransklara ungar kommer inte finnas förrän til hösten tyvärr!

Ni som letar kaninunge i Örebrotrakten redan nu kan kika på Jordvivas kaniner i Nora eller Dalaskogens kaniner i Sköllersta - båda har leveransklara kaninungar och kullar på G!

2016-02-10

Nicki kastade sin kull och Allvis gick tyvärr tom, men nu är både honorna omparade och vi hoppas på smått i mars! :)

2015-11-26

Två vuxna kaniner och fyra bebisar letar nya hem!

2015-11-02

Idag har jag fotat kaninerna, så alla har nya bilder på sina sidor :)

2015-11-01

Nu är kaninerna inflyttade från sommarhagen och installerade i stallet igen. Två honor flyttar idag och ytterligare en om några veckor och sen finns det ytterligare två honor som söker nya hem. Kvar i kaningården blir bara Piraten, Nicki, Allvis och så den nya lilla hanen Dobby. Jag fortsätter med kaniner, men i mindre skala än tidigare och nästa år planeras fyra intressanta kullar, och då hoppas jag verkligen att jag slipper några genetiska fel!

2015-07-20

Efter att jag fått bettfel efter två av mina absoluta favoritkaniner så känns kanineriet inte lika roligt längre. Jag kommer därför minska ner ytterligare på antalet kaniner och enbart behålla 4-5 stycken. Vid seriöst intresse på någon av mina honor får ni gärna kontakta mig.

2015-05-22

För kännedom!

Jag har idag upptäckt bettfel på två ungar ur samma kull, min Frödingkull. Övertänderna är fina, men undertänderna växer som ett X. Båda ungarna hade korrekt bett vid tre veckors ålder, men eftersom båda har utvecklat samma typ av bettfel nu vid knappt sex veckors ålder så kan jag inte göra annat än att anta att det är ett ärftligt bettfel.

e. Utblickens Hokus Pokus
ee. Blåzippans Finn Mc Missile
eu. Fylstas Keiko
u. Proximas Poem
ue. Proximas Ask
uu. Proximas Thika

Ni som har släktingar - var försiktiga när ni avlar och håll koll på tänderna!

Är så himla ledsen just nu, mina två favoritkaniner som tillsammans har gett världens härligaste ungar, och så hittar man bettfel...

2015-05-08

Bebisarna växer så det knakar och är alldeles bedårande! De flesta har redan hittat nya hem som de kommer flytta till i början på juni, men fortfarande finns några sötnosar kvar som vill ha egna familjer att flytta till. Under maj så kommer jag jobba mycket och därför är inga tävlingar inplanerade.

2015-04-19

BABYBOOM! Förra helgen föddes fyra fina kullar, så nu finns det 18 nykläckta bebisar i kaningården ♥

2015-03-14

Efter två veckor välbehövlig semester är jag tillbaka på hemmaplan. Fem honor är parade, så babyboom väntas i mitten på april :) Tills dess njuter jag av Aishas och Tellas ljuvliga bebisar. Två av Tellas ungar är till salu, en rexpälsad zobel brun hona och en zobel blå hona.

2015-01-19

Nu äntligen har det kommit bebisar! Piraten och Aisha blev föräldrar till fem småttisar den 17:e januari och fyra av dem lever. Ytterligare tre honor parades idag och på söndag paras ytterligare två. Hej avelssäsong 2015! :)

2014-12-28

Det har varit väldigt lungt i kaningården under hösten. Jag har försökt para några honor, men de har inte varit intresserade av hanarna och det har inte blivit några kullar. Nu väntar jag in våren och mildare väder innan avelssäsongen återigen sätter igång. Tills dess önskar jag alla mina kaninköpare & vänner ett riktigt gott nytt år!

2014-12-15

Min fina, fina Viggo har idag fått somna in. Tidigare i höstas upptäckte jag en käktumör på honom och efter samråd med veterinär opererades denna. I början på december kom tumören tillbaka och Viggo fick då somna in, lugnt och stilla, på gården. Nu vilar han under äppelträdet, djupt älskad och saknad ♥


Fuglsangs Viggo | 2011-04-02 † 2014-12-102014-10-22

I helgen tävlade min stallkompis Sofia några av mina kaniner och hon gjorde ett toppenjobb! Canasta hoppade hem två placeringar i lättklass och avancerade till medelsvårklass. Moa och Piraten tog varsin välförtjänt placering och Poker och Line gjorde fina lopp som dock inte räckte till några placeringar. Duktiga tussar! ♥

2014-10-16

Eris gick tom, så inga bebisar har kommit ännu. Vi letar fortfarande leverans hem till Velma, så inte heller hon är parad. Eris fick dock träffa Poker idag och dom fick till det två gånger, så nu håller jag tummarna stenhårt för bebisar i november!

Nu i september och oktober har jag tävlat en del med mina kaniner i hoppning och sju av dom är riktigt duktiga! Canasta, som är inlånad, och Line har tagit pinnar och alla sju har fått hoppa final på olika tävlingar. På söndag är det hopptävling i Örebro med jag jobbar natt så min stallkompis Sofia ska tävla fem av mina kaniner :)

Den första november är det utställning på Örebro travbana och jag har anmält sju kaniner! Ska bli himla spännande att se vad de får för poäng. Efter utställningen kommer jag para ytterligare några honor och i de kullarna blir det främst rexpälsade och rexbärare med stamtavlor. Jag kommer även para Allvis med Poker och i den kullen blir det bara zobelsiameser, hälften vitörade och hälften satiner. Finns chans på både rex och satinrex också :)

2014-09-15

Designen på hemsidan är uppdaterad med höstig desig!

I helgen var jag på årets första hopptävling och mina kaniner presterade riktigt bra! "Bebisarna" (det vill säga alla kaniner som är födda i år) hopptränade första gången i onsdags och nu i helgen hoppade de krok mini på lördagen och rak lätt på söndagen. Alla var jätteduktiga men den som verkligen utmärkte sig var danska Line som på söndagen hoppade en svår lättbana på bara 2+2 fel! ♥ Även Moa presterade genom att gå på 0+0 fel i krok mini och komma 2:a.

2014-08-23

Tre kullar planeras i höst!

2014-07-29

Det har varit dåligt med uppdateringar i sommar och det beror på att jag och min sambo är mitt uppe i en totalrenovering av vår nya lägenhet! Pust!

På kaninfronten händer det inte heller särskilt mycket just nu. Lilja har fått två döda kullar, en i maj och en i början på juli, så nu vet jag inte om jag kommer para henne nåt mer. Övriga honor har sommarvila, men ett par kullar planeras nu till hösten och sen ser jag fram emot vårens avel!

En ny hane har flyttat in, den maffiga rexbäraren Ebbe! Och årets sparade ungar och de äldre avelsdjurens sidor håller på att uppdateras med nya bilder :)

2014-06-16

Nu har hemsidan fått sig en genomgång! Tre nya kaniner är hämtade i Danmark, några vuxna kaniner har flyttat och så även de flesta av vårens ungar. Några ungar finns kvar till salu och en kull kommer förhoppningsvis i början på juli. Nu ser vi fram emot en härlig sommar! :)

2014-05-06

Kenya fick två bebisar den 24/4, en madagascar rexpälsad (hona?) och en zobel brun (hane?). Madagascarn stannar och frågan är om inte den bruna zobeln också blir kvar, det är ju en så himla fin färg.

Proximas Edda fick ungar i natt tillsammans med Poker. Fem knoddar blev det och kullen växer upp hos Eddas fodervärdar Lottis och Ida. Lottis är väldigt duktig på att uppdatera sin sida med bilder och info, så kolla in den här: Team Artlink. Lottis har även uppfödning av möss! :)

2014-04-21

Nu i slutet på april och hela maj kommer det bli dåligt med uppdateringar på hemsidan - jag kommer dels jobba min ordinarie tjänst samtidigt som jag gör praktik via Sjuksköterskeprogrammen och på detta kommer jag och mina sambo dessutom att renovera vår nya lägenhet. Så ha tålamod om ni försöker få tag på mig, jag svarar så snart jag kan! :)

2014-04-11

Sidorna om mina avelsdjur är uppdaterade med årets sparade ungar!

2014-04-08

Velma fick sju ungar, men en har trillat ifrån, och Hilde har fyra ungar. Förvånande nog fick Hilde en vit rödögd unge, trodde inte jag hade albinoanlag på mina kaniner, men tydligen :) Lutar åt att den får bli kvar, kul att ställa någon kanin som (förhoppningsvis inte!) får avdrag på färgen ;)

Alla ungar i Alla Hjärtan-kullen och Trollkarlskullen är tingade men tre (eller fyra) små troll finns att tinga i Nordisk Mytologi-kullen. Och så småningom kommer två av Hildes ungar och åtminstone tre av Velmas bli till salu. I Velmas kull är de fyra (eller fem?) manteltecknade/brokade ungar i olika färger. Är så nyfiken på om det har blivit någon beige ♥

2014-04-05

Både Velma och Hilde har fått kullar inatt :) Ville inte stöka för mycket i deras bon, men minst fyra ungar var låg det i bona &Hearts;

2014-04-04

Lilja fick tre döda ungar igår. Så himla tråkigt! Nu ska hon få vila upp sig några dagar och sen ska hon få dejta Poker på nytt.

Velma och Hilde höll både på och grejade i sina bolådor när jag var ute hos kaninerna på eftermiddagen, så troligtvis blir det tillökning i natt :) Håller tummarna för att det går bra!

2014-03-14

Idag har Bejla fått bebisar ♥ Pappa är Ganzel så om slumpen är på min sida så är minst 50% av ungarna rexpälsade :) Kollade bara lite snabbt, men det såg ut att vara fem-sex ungar. Ska kolla noggrannare på söndag.

Några ungkaniner finns till salu, och även en supersnäll kastrerad hane. I Thikas kull finns det två hanar kvar att tinga och Danias ungar, som är sex dagar gamla idag, ser ut att vara tre hanar. Lite tråkigt, hade hoppats att den vitörade skulle vara en hona... Nya bilder finns i alla fall under Aktuella kullar samt under Till salu-sidan!

2014-03-05

Efter en sväng på LU nu i helgen som var så flyttade Honeybee och tre av hennes ungar och med hem kom min nya satinhona Velma. Jag har även lånat hem min uppfödning Krokus från Emma och idag hade han en lyckad dejt med Velma. Obesläktade satiner väntas alltså i början på april :)

2014-02-24

Nu finns nya bilder på Lilja, gruppfoto på Kortspelskullen och en första bild på Alla &herats;-kullen. På söndag åker jag till Södertälje och LU :)

2014-02-20

Nu händer det lite grejer i kaningården: några kaniner har flyttat till nya hem, en ny hona är inköpt och kommer hit på LU, några kaniner flyttar på LU och idag fick jag tillbaka två kaniner som jag sålde för två år sen. Honan, Proximas Lilja, är jättefin - satinpälsad, vacker mörk kanelfärg och dessutom obesläktad med alla mina kaniner samt med alla bettfelsled! Hon ska få finna sig till rätta och sen kommer hon få dejta Poker :)

2014-02-15

Det är lite dåligt på uppdateringsfronten, men på kaninfronten går det framåt. Igår födde Thika sju ungar i årets tredje kull. En väldigt spännande kull som jag väntat länge på! Pappa är Ask och eftersom både Thika och Ask är isabellafärgade rexbärare som bär på zobelanlag så blir ungarna isabella och zobelsiames blå och 25% av avkommorna blir även rexpälsade. SPÄNNANDE!

Honeybees och Junis ungar växer så det knakar. Har aldrig haft så stora ungar som Junis ungar, dom är enorma! Men otroligt söta :) Honeybees ungar är riktigta småpluttar i jämförelse :p I och med att min systemkamera la av förra veckan så blev det inga 4-veckors bilder. I torsdags hade jag köpt en ny kamera så just i skrivande stund håller jag på att lägga upp bilder där ungarna är fem veckor gamla :) Fotona på Honeybees ungar finns redan på Proximas facebooksida :)

2014-01-20

Idag har jag fotat Honeybees och Junis bebisar, de är nu 12 respektive 10 dagar gamla och börjar bli riktigt söta. Juni har en unge som är enorm! Har aldrig haft en så stor bebis förut, haha. Alla ungar växer som de ska och efter en snabbkoll på kön så det det ut som om alla(!) tio ungarna är hanar. Hoppas jag har sett fel, några honor vill man ju också ha... Aja. Den som lever får se :)

2014-01-14

Idag har jag fotat bebisar, både Honeybees sju och Junis tre. Juni fick sin kull i fredags, på dräktighetsdag 32 och två av tre är satiner! Wie! Alla Junis ungar stannar tills vidare :) Kort på både Junis och Honeybees ungar finns nu under deras respektive kullsidor. De hittar du via länken Kullar/Aktuella & planerade. Korten är tyvärr av dålig kvalitét eftersom min systemkamera strejkade idag. Jag har inte heller kollat kön och det beror på att jag inte vill greja för mycket med ungarna så att de blir nerkylda nu när det är så kallt ute. Nya bilder kommer nästa vecka, då hoppas jag att systemkameran väljer att samarbeta så att bilderna blir bättre!

2014-01-08

Äntligen bebisar! Inatt födde Honeybee årets första, och mycket efterlängtade, kull. Sju stycken välmatade bebisar låg i boet, alla i ljusa nyanser varav några japantecknade. Stolt pappa är Poker. Bilder kommer så snart bebisarna fått päls!

2013-12-12

Hemsidan är updaterad lite här och där, bland annat med bilder från mina två senaste burbyggen!

Den som tror att det är lätt att para kaniner har fel... under hela hösten har jag försökt få tre-fyra honor brunstiga och dräktiga, men tji fick jag. Ingen hona släpper till, dom bara morrar och ser sura ut eller också förstår inte mina unga hanar vad de ska göra och det slutar med att kaninerna bara sitter och myser med varandra. Det är visserligen väldigt gulligt och jag är glad att jag har så snälla hanar, men det är ju inte riktigt det man är ute efter ;)

Varken Dania, Kenya eller Isa ville alltså para sig i söndags. Istället blev det parning mellan Poker och Honeybee samt Viggo och Juni, så förhoppningsvis blir det kullar runt 8:e januari, för ingen av dessa damer var särskilt svårflörtade. Håller tummarna hårt för bebisar!

2013-12-07

Hemsidan har fått lite julpyntning och i natt snöade det, så nu har även jag fått julstämning. Underbart!

Imorron paras Isidra Poker och Dania Ask och Kenya Zephyr.

Migo och Hara-Li har flyttat till nya, jättegulliga familjer och Edda har flyttat hem och ska sällskapa med sin kastrerade kullbrorsa Frode under vintern och ha det gött hos Liselott och Ida :)

2013-12-01

Flera av mina gamla avelshonor, och ett par unga honor, finns till salu. Kolla gärna här!

2013-11-25

Igår hade jag en heldag hos kaninerna. Alla fick vara ute och springa och alla kaniner fick nystädade burar. Jag passade även på att hoppa med flera av dem -Poker, Migo, Dvalin och Emmy kom alla ihåg vad hoppning handlar om och hoppade jättefint utifrån sina egna förutsättningar. Ask, Edda, Bejla och Juni både gick i sele och hoppade för första gången och det kändes lovande! Hade egentligen tänkt hoppa även med Kenya, Zephyr och Ganzel, men det blev för kallt, så de tänkte jag hoppa med på torsdag.

Nästa helg, den 7:e december, är det dags för årets sista utställning och hopptävling. Till utställningen har jag anmält fyra isabellor: Thika (ev. för tung?), Ask, Edda och Dvalin, en zobelsiames blå: Bejla, en madagascar: Kenya och två zobel blå: Zephyr (dålig zobelteckning) och Dania. Till hoppningen har jag tänkt ta med Poker, Dvalin, Ask och sen kanske någon/några fler beroende på torsdagens träning. Kom gärna och titta, besökare är hjärtligt välkomna! :)

2013-11-12

Lite ny design igen. Egentligen borde jag plugga inför seminariet jag har på torsdag, men det är ju så himla mycket roligare att pyssla lite med kaniner och hemsidan ;)

Tre honor är parade (lyckade parningar) och det är Poker som blir far till alla tre kommande kullar. Mammor blir Isa, Honeybee och Ebba och förhoppningsvis dyker det upp många vitörade och wienertecknade ungar. Om jag har riktig tur kanske det kan komma någon/några satinpälsade ungar. Isa och Ebba borde bära satin (75% chans) och även Honeybee finns god chans (50%) att hon bär satinanlag. Mer tveksamt är det med Poker, där ligger närmasta kända satinanlag två generationer bort... men med lite tur så har det hängt med!

På tal om satiner - ni som har ungar efter Lykke eller Viggo och ska sälja dem, kontakta gärna mig först för jag vill i så fall gärna köpa tillbaka dem!

Ha det så gott i höst alla ni som läser. Snart går vi mot advent. ♥

2013-11-03

Det är sorg i kaningården just nu. Tre av mina honor i hagen har blivit tagna av något rovdjur... Nu är alla övriga honor väl inlåsta och minkfälla inlånad och laddad. Troligen är det duvhök eller mink som varit i farten... Även Isas ungar, som hon födde förra veckan, har vandrat vidare till evigt gröna ängar. De hade krypit ur boet och fryst ihjäl... Ibland är det tungt att ha djur... ♥

2013-09-18

Nu sänker sig höstlugnet över kaningården. Honorna i hagen väntar på sin vinterbonade bur och kaninerna inne njuter av solmogna äpplen och annat höstgott. Två kullar kommer att tas i höst och det är Brünhilde och Juni som ska få varsin kull. De paras i mitten av oktober, så i mitten av november föds kaningårdens sista kullar detta år. Ta en titt på Till salu-sidan, fyra trevliga honor söker nya hem!

2013-09-09

Utställningen i Borlänge igår var väldigt trevlig, speciellt trevlig att träffa på Sara & Alex, två gamla kaninhopparkompisar, som också börjat med utställning :) Mina kaniners resultat var dock inget att hurra över, alla fäller och det syntes på poängavdragen... förhoppningsvis är de färdigfällda till utställningen i Arboga om två veckor.

2013-09-07

Nya hemsidan är uppe! Idad har jag lagt in bilder på kaningården, damernas hage samt uppdaterat till salu-sidan! Kika runt!

2013-09-01

Nu genomgår hemsidan en rejäl ansiktslyftning. Jag räknar med att vara uppe länge ikväll för att formatera om alla sidor och lägga sista handen vid den nya designen. Gillar ni den nya hemsidan?

Igår var det utställning och DM vid Tivden där även Sannerudsmarken gick av stapeln. Det var sjukt mycket folk men väldigt lite utställda kaniner. Mina småttisar skötte sig fint och Bejla och Dvalin bedömdes på 93 poäng vardera och blev därmed DM-vinnare i sina färger! :)

Nästa helg är det utställning i Borlänge och två veckor efter det stundar utställning i Arboga. Efter det blir det lugnt i oktober innan utställningssäsongens peak startar i november. KUL!

2013-08-30

Nu var det längesen det blev uppdaterat här! En väldigt intensiv arbetsperiod tillsammans med en välbehövlig semesterresa är anledningen till tystnaden.

I kaningården mår alla bra. Honornas storhage har utökats och är nu på ca 200 kvm. Där bor nio äldre honor, en yngre och en kastrerad Billy. Billy som för övrigt flyttar till sitt nya hem idag :) I innestallet har det också skett förändringar. Vi är nu tre kaninuppfödare som hyr in oss på Stall Elgskogen och tillsammans abbonerar vi nu en hästfri del av stallet.

Imorron är det dags för höstens första utställning och sex kaniner ska med. Thika och Migo från Kenyakullen och Ask, Edda, Dvalin och Bejla från Miss Deekullen. Ingen av dom är helt bra i pälsen och de yngre är lite tunna över ryggen, men det ska ändå bli himla spännande att få se vad domarna tycker om dem!

2013-07-20

Nu börjar de sista ungarna flytta hemifrån och bara en kull till är på jäsning och beräknas födas runt 10:e augusti. Det har blivit färre kullar i år, jämfört med förra året, men jag är väldigt nöjd med de kullar jag har tagit. Jag känner mig väl i fas i mitt projekt att ta fram rastypiska dvärgvädur rex med färgen zobelsiames blå och brun. Efter att ha fått fram flera fina isabellafärgade ungar i år så kommer jag nog spara den del isabellafärgade dvv rex nästa år också. Det är en vacker färg! Nu börjar utställningarnas högsäsong och jag ser så himla mycket fram emot att få mina sparade ungar bedömda. Speciellt nöjd, hittills, är jag med Dvalin och Bejla från Miss Deekullen, men även smårexarna ur Eritreakullen tycker jag ser väldigt fina ut. Snart kommer bilder även på dem :)

2013-06-30

Igår var det utställning i Järle och mina isabellabebisar Ask, Edda och Dvalin kammade hem 94 poäng i klass M :) Himla kul, särskilt eftersom de är rexbärare :)

2013-06-23

Idag flyttade Idun, den första ungen ur Miss Deekullen. Ganska skönt för mamma Ebba ;) De tre isabellafärgade ungarna ska ställas i M-klass i Järle nästa helg och sen ska jag ta ställning till om alla ska sparas eller om jag ska sälja någon av dem. Även Thika, Migo och Billy ska ställas i Järle och jag är lika spänd och förväntansfull som vanligt!

2013-06-17

Alla bebisar växer och mår bra. Snart är det dags att lägga ut även Belles bebisar till salu, men de fyra rexpälsade stannar tills vidare. Igår hade jag besök av Anki från Katrineholm så vi passade på att hoppträna. Det är alltid roligt med lite sällskap, tack för titten Anki! :)

2013-06-11

Till salu-sidan är uppdaterad och jag har också lagt till de ungdjur som jag har sparat hittills i år under fliken Kaninerna. Två ungar ur Roxettekullen och hela fyra stycken ur Miss Deekullen, där kommer jag dock förmodligen sälja en hane och en hona efter att jag har ställt ut dem i M-klass. Ur Jordgubbskullen stannar enda honan samt en hane och ur Belles kull, som fortfarande inte fått något tema, stannar förmodligen tre ungar. Babyboom! ♥ Tur att jag har fler burbyggen på gång...

2013-06-04

Det drar ihop sig, i övermorgon blir vi äntligen Örebroare igen! ♥ Just nu håller jag på att flyttstäda samtigit som jag ser över och uppdaterar hemsidan. På balkongen sitter Emmy med sina små och smaskar maskrosor. Ungarna är nu 3,5 veckor gamla och två av dem har redan lagt öronen - dom är så gudasöta! Fler bilder på dem finns på facebook. Nu längtar jag hem så jag kan få se resten av mina kullar. Brummas bebisar är så pass stora så de är leveransklara i helgen och Ebbas ungar borde också ha blivit rättså stora. Och Belles ungar har jag ju inte sett alls ännu, så de ska bli jättespännande att få se!

2013-05-24

Efter en sjukt stressig vecka är burarna i Örebro klara och åtta kaniner+ungar nedflyttade. Kvar i Umeå är Emmy och hennes fyra bebisar. I början på juni flyttar vi hem till Örebro :) Nyss fick jag rapport om att Belle hade fått sju ungar i natt, pappa är Migo så chansen för rexpälsat är 50%.

2013-05-01

Nu börjar vårens kullar födas. Brumma har fem fina ungar tillsammans med Viggo. De är nu tre veckor gamla och har börjat utforska omvärlden. Överraskande nog är alla ungar blåögda, eller delvis blåögda. Det är otroligt gulligt på viltgrå kaniner! :)

Ebba födde sex fina bebisar i måndags, och alla lever. Det ser ut som en japantecknad, två zobelsiames blå och tre isabellafärgade. Förhoppningsvis är siameserna honor så att jag kan spara dem. Emmy lever rövare i sin bur så nästa vecka är det dags för henne att få sina små.

Vi hälsar Poker - Utblickiens Hokus Pokus - välkommen! Han är en otroligt söt kille i färgen zobelsiames brun vitörad, kika in på kaninerna för att se bilder!

Flytten tillbaka till Örebro närmar sig och jag ser verkligen fram emot den! Jag kommer ta med mig de flesta av kaninernan och köra ner till Örebro i mitten på maj för att bygga burar och återinstallera kaninerna i mitt gamla stall och sen flyttar jag, Johan och resten av kaninerna ner run 7-8 juni. :)

2013-04-09

Mitt i sorgen över Lykkes bortgång så glädjs jag ändå åt Brumma som födde åtta friska ungar nu på förmiddagen. Alla är viltgrå med wienertecken i olika storlekar. Så fort jag har hittat kameran och ungarna har blivit lite större så kommer det bilder på hemsidan!

2013-04-07

Min älskade Lykke har vandrat vidare. Fodervärden Ronja hittade en stor knöl vid ena käken och den i kombination med att hon magrat av och fått rinnigt öga gjorde att vi gemensamt tog beslutet att Lykke skulle få somna in.

♥ Vila i frid, älskade, finaste Lykke! ♥

2013-03-24

Kullplaneringen är uppdaterad med flera spännande kullar!

2013-03-12

Två vuxna dvärgvädurshonor med rexpäls finns för omplacering, kolla till salu!

2013-03-09

Förra helgen var det LU, ungefär som Svenskt Mästerskap i kaninutställning, vilket var en mycket trevlig tillställning. Tillsammans med tre andra tjejer hyrde jag en stuga så på kvällarna var det kaninprat och på dagarna kollade vi på kaniner. Jag hade anmält Billy och Emmy, men det blev så pass många sålda kaniner jag skulle ha med neråt i Svergie så de fick inte plats... Med hem från LU fick jag Belle, en av mina gamla uppfödningar, en hyfsat snygg dvv rex, och en jättefin Lilla Tysk hona som ska bli Viggos flickvän :)

2013-02-23

Nu drar det ihop sig, på tisdag bär det av söderöver med stopp i Stockholm, Örebro och Svensnäs innan LU i Borlänge. Jag ser verkligen fram emot veckan som kommer!

Ur de senaste kullarna finns nu endast två vita hanar kvar. De är åtta veckor gamla på torsdag och då redo att flytta hemifrån. Båda grabbarna är öronmärkta och har stamtavla och bär dessutom på satinanlag! Kika under Till salu för att se bilder.

2013-02-16

Efter några intensiva jobbveckor har jag äntligen tid att uppdatera sidan. Sen senast har jag varit på utställning, där Viggo bedömdes på 92,5 poäng, Emmy 93 poäng och Billy blev tyvärr nollad pga grupp vita hår. I övrigt såg hans bedömning helt OK ut. Nästa utställning blir i Borlänge 1-3 mars.

Ungarna ur Kenyakullen har börjat flytta, Mango och Swahili 'Timmy' flyttade till sina nya hem redan för två veckor sen och de andra två följer med ner till Stockholm/Örebro om två veckor. Då flyttar även Honeybee och Svea till sitt nya hem hos Lillebos Kaniner. I går flyttade även Suri och Elvine till Ronja och Fia i Gävle, Nonjans Kaniner och Snöflingans Kaniner och dit flyttar även Shiloh eftter sin kull.

Nästa kull blir mellan Emmy och Billy, men de kommer inte att paras förrän tidigast i april. Efter det är Billy till salu, om någon söker efter en ganska snygg dvv rex ;)

2013-01-30

Nu var det längesen det blev uppdaterat här. Jag provade en ny hemsidelayout, men var inte helt nöjd med den, så nu byter jag tillbaka så man kan se nyhetsflödet direkt på förstasidan. Jag tror att det är bättre!

Sen sist har årets två första kullar fötts, Shiloh och Billy fick sex bebisar varav fem rexpälsade. Äntligen var slumpen på min sida :) Svea och Viggo har också fått smått, sju stycken ungar var det från början, men två föll ifrån under de första dygnen, så nu är det fem snöbollar kvar. Några hanar ut båda kullarna är till salu och även två av Honeybees bebisar, hanar, är kvar till salu. Bilder kommer inom kort!

På lördag är det dags för årets första utställning och jag hoppas på fina poäng för Billy, Emmy och Viggo. Under utställningsdagen är det även hopptävling, dit Lykke, Elvira, Suri och Elvine är anmälda. För de intresseade hålls tävlingarna på Umeås travbana, i Totohallen. Välkomna dit!

2012-12-17 I onsdags, 121212, födde Honeybee sju små ungar och Proximas 13:e och sista kull för i år. Sex ungar lever och det ser ut som om jag haft sån enorm tur att tre stycken är zobelsiameser! <3 Övriga tre är isabella, madagascar och japantecknad svart/gul. Nu hoppas jag på många honor, jag hade tänkt spara två eller tre och gärna även en hane. Bara vänta och se :)

Shiloh och Svea bökar runt i sina burar så jag tror minsann att deras parningar tog sig. De väntar i så fall kull 1 och 2 år 2013. Jag ser verkligen fram emot det kommande avelsåret!

Det är möjligt att detta blir årets sista nyhetsuppdatering, så jag vill passa på att tacka alla mina kaninköpare för att ni ger mina skyddslingar så fina hem! Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! <3

2012-12-11 Det händer inte så mycket på kaninfronten nu, burarna är klara, kaninerna är installerade, livet flyter på. Lite burinredning, som sitthyllor och lektunnlar, är på G - sen är mitt Umeåstall klart.

Det sparkar i Honeybees mage, och det är 31 dagar i dag, så jag hoppas att hon klarar kullen och att det ligger en massa enfärgade bebisar i boet i morgon. Pappan kallas för Nox och är en riktig fin dvärgvädur, tyvärr dock inte utställd själv p.g.a. bett i örat, men hans föräldrar är utställda på fina poäng.

Jag hade planerat att åka på utställning i Boden nästan helg, men då det tyvärr inte fungerade att ta sig dit med kollektivtrafiken så hoppar jag den. Jag voltade med min bil för några vintrar sen, och sen dess har jag alldeles för mycket respekt för vinterväglag än att sätta mig i bilen och köra 30 mil själv på isiga vägar... Nästa utställning blir istället, förhoppningsvis, Rissna i januari istället.

2012-11-22 Med ny ort och en mer definierad inriktning på min uppfödning tyckte jag att det passade bra med att samtidigt lansera en ny design på hemsidan.

Under två veckors tid har jag lagt åtskilligt med timmar på att bygga nya burar, hämta kaniner, fixa till min boxplats och planera för nästa års avelssäsong och nu är i alla fall burarna äntligen klara! Inom kort kommer bilder på hemsidan.

Sen sist har två nya kaniner flyttat hit, Svea och Emmy, och Shiloh har flyttat hem igen, så tre nya damer finns på gården. Suri & Falcons charmiga dotter Elvine är till salu och så även Suri, kika gärna på dem under fliken till salu.

2012-10-24

Nu har jag hittat en stallplats i Umeå och Suri+bebsar och Soto är redan installerade. Burbygge är planerat till helgen och sen ska jag ta hem resten av mina älsklingar <3

Nya bilder finns på Elvine och Osiris, ungarna efter Suri och Falcon. Båda är till salu!

2012-10-14

Nu är Suris ungar könsbestämda och döpta, den lilla vitörade är en hona som ska hete Elvine och hennes blåa broder är, förstås, en hane som ska heta Osiris. I helgen flyttar de upp till Umeå.

Imorgon ska jag och kika på en boxplats i ett stall. Håller tummarna för att det går bra - i så fall är det dags att plocka fram skruvdragaren och bygga burar igen! Har redan gjort skisser och har lite planer, men jag måste veta mått på boxen först innan jag vet säkert hur stora burar jag får plats med.

2012-10-10

Nu är jag på plats i Umeå och det enda som fattas är en stallplats till kaninerna. Om någon är bekant med Umeå så får ni gärna tipsa om stall! :)

Den här veckan spenderar jag i Örebro och jobbar och snosar på kaninungar. Suris bebisar är nu två veckor gamla och helt bedårande! Kul att det verkar vara en viltzobel blå, som dessutom är både rexpälsad, wienertecknad och vitörad. En riktig liten läckerbit! Den andra knubbisbebisen är zobel blå och lika söt den :)

Nya bilder finns på Soto, och jag är i valet och kvalet om jag ska sälja eller spara honom... Hm.

2012-09-26

Det drar ihop sig, på måndag flyttar vi norrut. Jag finns dock kvar på samma mail och mobilnummer så alla ni som köpt kanin av mig når mig som vanligt!

Alla kaniner utom Falcon och Soto har hittat nya hem, är någon intresserad av att låna någon av grabbarna på foder så kan jag även tänka mig det. Falcon är revirhävdande i buren, men snäll utanför och Soto är en glad och sprallig ungkanin som även ser lovande ut för dvärgvädur rexaveln. Maila gärna vid intresse!

Suri har fått sex bebisar inatt. Tyvärr var en unge död, den finast tecknade såklart, men fem pigga krabater låg det i boet. En som jag tror blir blå vitörad, en isabella/egern och tre ljusa som troligen blir typ beige/viltbegie/zobelsiames/viltsiames. Det blir spännande att se om några dagar :)

2012-09-23

Utställning och hoppning i Arboga igår. Roligast var att min uppfödning Alicde, dvärgvädur satin blå, fick 93 p! Grattis, Ida! :) Honeybee fick 91 p, Coty blev riktigt neddömd, bara en 7:a på teckningen, så bara 90 p denna gång och lilla Billy blev nollad p.g.a. avsaknad av zobelteckning, dock bra poäng på övriga punkter, bla 19 på rasprägel och pres! I och med denna tävling flyttade Coty till Anki på foder ett år, hoppas ni kommer trivas tillsammans! Anki ställde även ut Viggosonen Robin, som fick 91 p med två tråkiga avdragspoäng, så 93 p kan han säkert få i framtiden :) Hoppningen gick sådär, Blanka debuterade msv och gick på 5 slarviga fel, Honey hoppade på 3 fel och även hon slarvade. Coty var den enda som fick hoppa final och hans ben spretade åt alla håll, så 2+2 fel blev resultatet. Summa sumarum en trevlig dag med massa kaninsnack!

2012-09-17

Efter mycket velande har jag nu bestämt mig för vilka sex kaniner som följer med mig till Umeå. De flesta andra kaninerna är sålda och flyttar till nya hem inom kort. Några kaniner är även utlånade på foder. Tack alla ni som gett mina kaniner nya hem och tack till mina klubbkompisar och AcKH'are som ställer upp med burplatser och kaninvaktning tills vi kommit iordning i Umeå! <3

2012-09-14

Jag flyttar till Umeå 1/10. Flera kaniner till salu!

2012-09-12

Förändringens vindar blåser, min pojkvän har kommit in på Juristprogrammet i Umeå och jag kommer troligtvis flytta med honom upp och därför är några av mina kaniner till salu... Läs mer under till salu-sidorna.

2012-09-04

Cacharel gick tom, tyvärr, så nu funderar jag för fullt på om jag ska para om henne nu eller vänta tills i vår. Hm.

Alla honor som inte ska ställas ut är nu ihopsläppta i en stor box. Jätteskönt för dem, och för mig. Det blev lite spring och några dragna pälstussar, annars gick ihopsläppet väldigt bra. Till och med min hoppis Blanka funkar bra ihop med resten av honorna. Känns jätteskönt!

I lördags flyttade Ubbe till sin foderfamilj, lycka till med honom :)

2012-08-27

Utställningen gick hyfsat, 90,5 och 90 poäng på Coty och Honeybee, så nu har de A-kort och kan stambokföras :) Ska dock ställa dem igen i Arboga 22/9 samt Örebro 17/11 innan jag skickar min dispensansökan, tror att båda kan få minst 92p så jag har inte bråttom. Isa fick 91p och Viggo blev nollad igen pga för korsa öron. Tur att jag har ett A-kort på honom redan, visserligen bara på 91p, men bättre det än nollad. Hoppningen gick också helt ok, Blanka, som varit ute på foder ett halvår, vann lättklassen. Honey, Coty och Alice gick alla på 4+4 men de bjöd fint och hoppade ok, men mer rutin behövs.

Suri har varit superbrunstig ända sen hennes förra kull avvandes i slutet på juni så igår släppte jag ihop henne med Falcon. Det blir spännande att se om Falcon är viltbeige eller om han är viltkanel eller viltgul. Om han är viltbeige kommer han bara ge blåa färer tillsammans med Suri.

2012-08-24

Ny design! :)

Alla vårens och sommarens ungar är sålda, men det finns några vuxna, väldigt trevliga kaniner kvar till salu. Kika gärna på dem!

Imorron är det hopptävling och utställning, utställningskaninerna fäller dock och är dessutom lite smala, så jag har inga stora förhoppningar... men lite poäng hoppas jag förstås på ändå ;)

2012-08-16

Idag passade jag på att väga alla mina kaniner och så här blev resultatet:

Viggo (satin), 16,13 mån, 1,55 kg
Coty (rex), 6,26 mån, 1,70 kg
Falcon (rex), 5,08 mån, 1,85 kg
Ubbe (rex), 19,26 mån, 1,70 kg
LaFayette (rex), 3,13 mån, 1,20 kg
Gavin (satin), 5,08 mån, 1,60 kg
Alice (sb rb), 7,23 mån, 1,70 kg
Honeybee (rex), 6,24 mån, 1,65 kg
Elvira (satin), 5,15 mån, 1,70 kg
Cacharel (rex), 6,26 mån, 1,70 kg
Tara, 48,07 mån, 1,90 kg
Soto (rb), 2,03 mån, 1,00 kg
Rymdis (satin), 6,25 mån, 1,20 kg
Suri (sb rb), 14,05 mån, 1,75 kg
Belle (rex), 3,05 mån, 1,15 kg
Isidra (rb), 3,20 mån, 1,15 kg
Aurora (satin), 2,27 mån, 0,95 kg

Jag tror att jag ska börja väga mina kaniner mer regelbundet, det är ju väldigt spännande att följa en kanins vikt från bebis till vuxen, särskilt för en statistiknörd som mig ;)

Har bestämt att Aurora får stanna tills vidare, hon är så mysig. Kommer öronmärka henne, Soto och Billy (LaFayette) på måndag hos veterinären. Några vuxna kaniner finns fortfarande till salu så spana in dem om du letar en riktig kompis!

2012-08-12

Isidra, Belle, Soto och LaFayette har fått nya bilder på sina respektive sidor. Länksidan är uppdaterad samt en del annat småfix. Nu laddar jag för tävling imorron och sen OS-final i handboll, heja Sverige!

2012-08-07

Sidan är uppdaterad med lite småfix, bland annat har de senaste kullarna fått ordning på sina respektive sidor. Har glömt berätta också att Cacharel är parad med Falcon, så den som är intresserad av en wienertecknad rex eller satinrex får hålla utkik i slutet på augusti ;)

2012-08-06

Idag flyttade Juno och Charmant till nya familjer - lycka till!

Nästa hopptävling blir i helgen, på söndag den 12:e. Nästa utställning blir den 25:e vid Hallagården.

2012-07-30

Efter mycket velande och tänkande fram och tillbaka så kommer det bli rexarna jag satsar på. Jag har lagt ut några kaniner under Till salu-flikarna och några fler kommer det eventuellt att bli... Det känns väldigt vemodigt, men jag vet att det är det rätta att göra. Hör av dig om du är intresserad av någon kanin! Mina äldsta satiner stannar, alltså Lykke, Viggo och Humla, däremot är Ubbe och Tara till salu.

2012-07-27

Det är lite dålig aktivitet på sidan nu eftersom vi är kort om folk på jobbet och jag jobbar rätt mycket extra turer... mellan dem försöker jag njuta av sommaren, så hemsidan hamnar i typ fjärde hand just nu ;)

Jag har under den här jobbperioden och med kommande skola i höst insett att jag just nu inte har varken tid eller ork att hålla på med både dvv satin och dvv rex så ett beslut måste tas snarast vilken gren jag känner mest för och vill satsa på. Och det känns tungt. Jag är så himla förtjust både i satinerna och rexarna... Jag har bättre rexpälsade dvv än satinpälsade dvv, men satinerna är ändå de som ligger mig varmast om hjärtat... Så ta en rejäl funderare i helgen så hoppas jag att jag har fattat ett beslut på måndag.

I och med allt jobb just nu kan det ta lite längre tid än vanligt att få svar på mail. Vill du ha ett snabbt svar, ring eller smsa!

2012-07-15

Utställningen igår gick över förväntan. Coty fick 92 poäng i B-klass och domaren tyckte att han var fin och väl värd att avlas vidare på. Honeybee, som jag trodde skulle få bättre poäng än Coty, fick 91,5 poäng. Även Gavin fick 91,5 poäng. Viggo nollades p.g.a för korta öron tyvärr, men han fick bättre poäng på kropp än tidigare så det var kul ändå :) Lyckad dag!

2012-07-13

Nu är jag hemma igen efter en underbar Gotlandsvecka. Stort tack till mina kaninvakter! Ni är guld värda!

Nu har jag passat på att uppdatera hemsidan rejält. Ungar till salu är uppdaterat med dagsfärska bilder. Designen är lite ändrad. Jag har gjort en ny flik, Ungar på stand-by, där jag visar de ungar som jag har sparat i väntan på att de ska växa till sig eller kunna ställas ut. Vissa av dem kommer att bli till salu, så hittar du någon unge som tilltalar dig kan du alltid maila mig och fråga ;)

2012-07-05

Nu åker jag på semester en vecka! Härligt! Ha det så skönt här hemma, alla mina kaninköpare och övriga läsare :)

2012-06-26

Ungar till salu är uppdaterat med Lykkes och Taras ungar. Nevis har fått nya bilder i sitt album och alla avelskaninerna har fått sitt kullregister uppdaterat.

Nästa utställning blir vid Hallagården, Fjugesta, 14 juli och där ska Viggo, Gawin, Coty, Honeybee och Zindy få visa upp sig :) Det är även hoppning där, så några kaniner får även följa med och hopptävla!

2012-06-13

Igår hade Tara fått en lite halvt oväntad kull. För en månad sen var Ubbe lös i boxen och jag hade öppat Taras lucka för att ge henne mat. När jag vände ryggen till för att fylla på hennes skål hann den superbrunstiga damen både hoppa ut och bli parad... Jag trodde dock inte att det hade tagit sig, men tji fick jag för igår låg det fem ungar i Taras bo, lika fint omstoppade som vanligt. Två japantecknade svart/gula, en svart fit wienertecknad, en helsvart och en viltfärgad (viltgrå?).

Passade på att hoppa med alla mina "bebisar" igår och de var jätteduktiga! Särskilt Coty och Honeybee visar riktig talang. Cacharel, Gawin och Elvira var också duktiga, medan Rymdblomma inte förstår alls vad hoppning går ut på. Hoppbilder fotade av Gabriella Ledin finns på Coty och Honeybee.

2012-06-07

Lykkes sida är uppdaterad, liksom hennes aktuella kull ESC2012. Ungar till salu är uppdaterad med nya bilder och namn på Humlas ungar.

2012-06-05

Bea avled inatt. Obduktion visade njurbäckeninflammation och två färdigvuxna foster i livmodern. Vila i frid, lilla gumman... <3

2012-06-01

Nya bilder på Falcon, Cacharel och Elvira.

Ungar till salu är uppdaterad, även vuxna till salu. Hemsidan har fått lite småändringar i designen. Alla ungar i olika kullar växar och mår bra, nu väntar vi bara in Beas kull sen har alla vuxna honor gjort sitt för säsongen. Planerade kullar är uppdaterad med höstens planerade parningar.

2012-05-27

Nu finns det bilder på Lykkes bebisar. Det blir en Eurovision Song Contest 2012-kull, som den schlagernörd jag är ;) Även Ungar till salu är uppdaterad med nya bilder på Humlas ungar.

2012-05-23

Ny design på hemsidan! Hiss eller Diss? Jag tar tacksamt emot feedback i Gästboken!

2012-05-20

Igår kom Lykkes efterlängtade kull! Fem ungar blev det, två brokade och tre helfärgade, med mer eller mindre wienertecken. Pappa är Viggo. Viggo är även far till Falcon som flyttade hit idag, välkommen!

Idag har jag fotat Smyckeskullen och Humlas bebisar, alla bilder finns under Till salu/Ungar. Jag provade även hoppning med några av mina sparade ungdjur för första gången. Honeybee och Cacharel var riktigt duktiga medan Rymdblomma inte riktigt förstod vad det gick ut på. Men två nya stjärnskott verkar jag ha på G :)

2012-05-13

Sent igårkväll kom Gawain till Örebro. Välkommen!

2012-05-13

Nu är det verkligen babyboom i kaningården! Humla födde årets nionde kull för tre dagar sen, den 10:e maj och där blev det också en massa japaner, två satinpälsade, två rexpälsade och två satinrex. I Suris kull finns det två satinrexar, en satin och en normalpälsad rexbärare och Shiloh har tre rexade, en satinrex och två normalpälsade. Så roligt :) Lykke flyttade till en ny, nystädad bur idag och började omgående att boa med halm, så förhoppningsvis kommer det smått efter henne runt 18-19:e maj och sist på tur är 94,5-poängaren Bea som ska ha bebisar runt 1:a juni. Efter den kullen får samtliga avelshonor sommarlov och avelssäsongen 2012 är då över för deras del.

Kolla in under Aktuella kullar och Ungar till salu och njut av alla nytilskott :)

2012-05-02

Kära maj, välkommen! Det har hunnit födas ännu en kull sen jag skrev senast. Shiloh födde sju små bebisar den 26 april. Pappa är Vincent. Den minsta ungen klarade sig tyvärr inte och ytterligare en är mycket mindre än de andra, håller tummarna för att den klarar sig! Alla ungar är japantecknade och Vincent har därmed gett sin andra kull med bara japanungar, trots att han bär på ett gulanlag och statistiskt sett borde ge hälften gula... Suri borde få ungar idag eller i natt, få se om det bara blir japaner där med. Bilder på Shilohs ungar finns här.

Senare på eftermiddagen: Nu har även Suri fått sina ungar! Fyra stycken blev det, två mörka som borde vara blå eller egern och två som jag tror blir japantecknade. Kollade bara snabbt för att inte störa för mycket, noggrannare titt sker om några dagar. Det är i alla fall två rexpälsade ungar :)

2012-04-24

Det var en sån himla vacker solnedgång när jag kom ut till stallet idag, så Viggo fick följa med ut i hästhagarna och agera modell. Bilderna hittar ni på Viggos sida.

Alla Helgas ungar mår bra, dom är så pigga och söta så man fastnar där i evigheter... Knäppte några kort även på de här så sötnosarna idag och de bilderna finns på Proximas facebooksida. Kika in där och gilla min sida :)

2012-04-18

Nu finns det bilder på Vårblomskullen samt nya bilder på Zion och Gilbert och även Honeybee och Coty.

Mina nya kaniner, Beauty som redan flyttat hit, och Aftonfalk och Gawain som jag tingat, är tillagda bland mina kaniner. Bea och Viggo parades idag med lyckat resutat. Aftonfalk och Gawain flyttar hit i början/mitten på maj. Helga flyttar upp till Fia på Snöflingans Kaniner efter kullen som hon har nu och även Shiloh blir till salu efter sin kull.

Vincent och Theo flyttade till Elina i Blekinge i lördags och jag hoppas du blir nöjd med dessa snygga grabbar!

2012-04-11

Snabbkollade Helgas bebisar idag och det ser ut som två normalpälsade SB RB hanar och två satinhonor. Möjligtvis att en av satinerna såg ut som en hane. Rackarns Helga att alltid få en massa hanar, jag som vill ha honor :p Förvånande nog är ingen mycket wienertecknad, utan alla ser faktiskt ut att vara utan vita tecken. Lite tråkigt, dom wienertecknade är ju så söta :)

Har i övrigt uppdaterat lite här och där på hemsidan, bland annat Viggos sida med utställningsresultatet. Vincent och Theo flyttat till Elina i helgen och samtidigt flyttar en vit blåögd hona hit, Bea. Bea är utställd och registrerad på 94,5 poäng och hon ska få en kull med Viggo, vilket ska bli väldigt spännande. En en kull med utställningsbara satinbärare, otroligt kul!

2012-04-07

Utställningen igår gick riktigt bra! Viggo fick 91 poäng och Vincent fick 89,5 poäng. Ubbe skötte sig finfint på hoppningen och gick på 2+1 fel.

Var precis ute i stallet och Helga och Theo har i natt blivit föräldrar till fyra små korvar <3

2012-04-05

Helga boar, så i natt blir det bebisar :) Hon är väldigt tjock, så jag gissar på lika många ungar som förra gången, alltså åtta stycken...

Imorron är det dags för min första utställning ever, och Viggo och Vincent ska få visa upp sig. Jag är otroligt förväntansfull och hoppas att de båda går igenom och får poäng! Ubbe ska med och hopptävla och Cameo och Pires ska med för vidare leverans.

2012-04-01

Tänk att det redan är april! Helt galet! Det märks på kaninerna, alla har vårkänslor :) Hopptränade lite med Suri idag och sen fick hon vara ute i hagen och hon skvätte och rullade sig så jag satte in Vincent till henne och ja, hon var tokbrunstig! Så bebisar mellan dom borde dyka upp om 30 dagar :)

Fotade Zion och Gilbert idag, så är söta är dem:

2012-03-27

Inez och Alba har lurat mig, de är inte honor, de är hanar! Otroligt klantigt av mig att kolla fel, men när jag tittade idag var det ingen tvekan och att det var två pojkar. Tråkigt, jag var så inställd på att båda var honor... De är nu omdöpta till Gilbert och Zion och kulltemat är namnsdagar i mars, istället för namnsdagar 1:a mars. Båda killarna är till salu!

2012-03-27

Nu finns det nya bilder på Humlas bebisar som är till salu Inez och Alba, satinrex och satin, samt på Elvira, som stannar på gården.

Både Shiloh och Helga håller på att boa, men de är bara på dag 21... skendräktiga? Ska testa att para om dem i helgen!

2012-03-26

Så här ser mina nya hona-med-kull-fack ut (klicka som vanligt för större bilder):

Jag är mycket nöjd, och det är kaninerna med :)

2012-03-25

Nu har Cartier och Stjärngudinna flyttat till Södertälje, lycka till Madeleine och Emma! Även Ginny flyttade nu ikväll, lycka till Maria! :)

2012-03-21

Jag har bestämt mig för att behålla Elvira ur Humlas kull. Hon är så otroligt söt så jag kan inte låta bli. Dålig egenskap som uppfödare att låta sig charmas av ett gulligt utseende... Men ibland får man falla för frestelse ;)

Hona med kull-facken är klara och husen är färdigmålade och på plats, men självklart glömde jag kameran idag. Blir att fota imorron istället.

2012-03-20

Nu finns Sunshine/Sindy med på sidan.

Målning pågår här hemma, jag har sickrat iordning stora fack till hona med kull eller ungdjur som går tillsammans, och självklart ska de ha nya, snygga krypin/bolådor. Bilder kommer så fort allt är färdigmålat och på plats :)

2012-03-16

Två tentor skrivna idag, puh! Skönt att det är helg nu :) Idag har jag fotat Humlas bebisar, de är alldeles underbara! Skulle egentligen ha fotat Taras bebisar, Arsenalkullen, men de hade fått sin mat och var alldeles smuliga av Rabbit Royalen, så de får agera fotomodeller imorron istället.

På tal om imorron så flyttar Zindy hit, en mycket vacker dam av rasen Satin. Hon ska paras med en dvärgvädur i syfte att förbättra pälsarna på dvärgvädur satinerna.

Igår flyttade Wasp, Dragonfly och Ladybug till sina nya hem och imorron flyttar även Firefly. Lycka till alla nya kaninägare! :)

2012-03-13

Idag när jag bar ute hos kaninerna fick jag se nåt fantastiskt gulligt. Suri och hennes ungar fick mat först och när jag matat klart alla andra så slängde jag en blick i Suris bur och upptäckte att både hon och ungarna var inne i huset. När jag gläntade på luckan så låg alla hennes bebisar, som är åtta veckor gamla och alltså ganska stora, på rygg och diade <3 Så himla sött!

Jag är ganska säker på att Humlas ungar är honor allihopa, så jag bytte kulltemat till fenimina namn som haft namnsdag den 1:a mars, samma dag som bebisarna är födda. De får heta Alba, Elvira och Inez. Jättegulliga namn allihopa tycker jag. Dessa små sötnosar finns nu på till salu-sidan.

I helgen får jag hem en Satinhona, alltså av rasen satin. Hon är 7-8 månader gammal och kommer få sin första kull ganska snart, jag måste bara komma på vilken hane jag ska ta. Någon av mina eller låna in en? Hm. Så fort jag bestämt mig kommer förstås en uppdatering.

2012-03-12

Nu börjar januarikullarna flytta. Mirakel igår, Insekterna flyttar på torsdag och lördag, Regnbågsdiamant är tingad och två ungar flyttar till Södertälje nästa fredag. Börjar blir tomt... tur att jag har några ungar kvar!

Tid är bokad hos veterinären på torsdag. Vincent, Coty och Honeybee ska öronmärkas och Vincent och Viggo ska ställas ut i Guldsmedshyttan 6:e april. Jag är väldigt förväntansfull, men jag vet att båda kaninerna har sina brister så jag har ställt in mig på att båda blir nollade, så kan jag bara bli positivt överraskad ;)

Min kära karl hjälpte mig att filma kaninerna idag så hoppfilmer finns nu på Ginny, Ubbe, Lone och Blanka. Ginny, Blanka och Lone är till salu och skulle alla tre passa bra hos hoppintresserade. Ginny är helt okompicerad och passar till nybörjare medan Blanka och Lone kräver kaninvana ägare.

2012-03-11

Igår var det dags för årets andra hopptävling och det gick nästan lika bra som den första. Blanka vann rak lätt på 0+0 fel och finaltiden var 10.00 sek. Ubbe och Lone gick på 3+2 samt 3+1 och gjorde riktigt fina lopp med bra fart. Jag har ju dock inga längdhinder att träna på själv, så felen kom över de långa hindren. Ginny debuterade i rak miniklass och vann på 0+1 fel. Visserligen var det bara två starter i den klassen, men hon var riktigt duktig och förtjänade sin seger! :)

Igår flyttade även Chopard, Solsjäl och Hunky Dory till Dalarna. Lycka till Emma och tack Karin och Liv som hjälpte till med leveransen.

Nu ska jag strax ut till kaninerna och då ska jag bland annat fota Parfymkullen och Arsenalkullen. Förmodligen kommer även Humlas småttingar fastna på bild. Dom är så snygga, satinerna har varisn bred bläs i ansiktet och satinrexen har en vit prick i pannan. Sötnosar! <3

2012-03-06

Några vuxna kaniner finns till salu och på grund av några återbud finns fler ungar till salu, många leveransklara nästa helg :)

2012-03-03

Idag har jag fotat Insektskullen, Arsenalkullen och Humlas bebisar. Några bilder ligger under respektive kullsida, resten av bilderna finns på Proximas facebooksida!

2012-03-02

Humla fick bebisar igår, tre stycken, två satin och en satinrex. Jag tror att det är två honor och en hane. Alla japantecknade, endera brun/gula eller egern/gula :)

Taras ungar växer och är så himla söta. Jag kommer behålla en vit och den blå och ställa ut dem innan jag eventuellt säljer dem. En vit blåögd hane och en viltgrå wienertecknad är till salu, den vita säljes ringmärkt med stamtavla. Båda är satinbärare!

Igår tränade jag Ginny i hoppning för första gången och det gick riktigt bra. Så pass bra att hon får följa med och tävla nästa helg! Tävlingen hålls vid Karslundsskolan i Örebro, lördagen den 10 mars kl 10, om någon är nyfiken och vill komma förbi och titta ;)

I sommar kommer det finnas möjlighet att hyra en kanin av mig. Läs mer om det här.

För övrigt har både jag och kaninerna vårkänslor, vilket underbart väder! Jag blir så glad av sol, blå himmel och värme :)

2012-02-27

Ladybug är tingad! Hon flyttar till Hällefors i mitten på mars :)

StarWarskullen efter Tara och Viggo har bytt namn och blivit en Arsenalkull, läs mer om varför här. Arsenalkullen är fotade och bilder finns under ungar till salu!

Nya bilder på januarikullarna: Parfym C, DiLeva och Insekterna. På de ungar som är till salu så ligger bilderna här på hemsidan, de övriga bilderna finns på Proximas facebook-sida, länk finns till vänster

Theos sida är uppdaterad med stamtavla och det är även bestämt att han flyttar ner till Blekinge i april, tillsammans med Vincent.

2012-02-23

Idag har jag passat på att vägt alla kaniner. Det är alltid lika spännande, några som man tycker är små är egentligen ganska stora och de som man uppfattar som stora är inte alltid så tunga. Så här mycket vägde mina kaniner idag:

Passade även på att väga en unge ur varje kull, för att jämföra storlek. Alla ungar i de olika kullarna är väldigt jämnstora, men de skiljde ändå en del i vikt:

Att mina honor är ganska tunga just nu beror förmodligen till stor del på att de har fri tillgång på mat eftersom de är dräktiga eller diar sina ungar. Jag gissar att de är ungefär 2 hg lättare när de är i form.

2012-02-19

Idag flyttade Fröken Söt hem till Lisa och Peter, lycka till! :)

Kullplaneringen är lite ändrad och uppdaterad.

2012-02-18

Idag har jag äntligen fotat bebisarna igen! Alla ungar som är tingade är flyttade över till respektive kullsida, som du hittar under rubriken "Tidigare kullar"

Jag har bestämt mig för att sälja Theo. Han har dålig öronställning och då flera av mina honor också har lite lätta öron så kommer jag inte vilja använda honom i avel. Nya bilder på Theo finns på hans sida! Även hoppkaninen Blanka är till salu, och även Proximas Ginny är till salu efter ett sent avhopp. Nya bilder på Ginny finns under "Till salu/Ungar"

Några smådetaljer är ändrade lite här och där på hemsidan, inga stora ändringar dock, så jag orkar inte skriva med alla här :)

2012-02-16

Jag har tenta imorron så jag är helt inne i studier om skallskador och akuta buksmärtor, så fotografering av ungarna kommer att ske imorron! Håll ut, ni som väntar på bilder, dom kommer! :)

Kikade en snabbis på Taras ungar och jag tycker att det ser ut somm fyra hanar. Det är ju dock dödligt svårt att se när de bara är tre dagar gamla, men jag håller på att lära mig ;) Det är iaf en viltgrå wienertecknad, en blå och två vita blåögda. Den sista vita hade tyvärr krupit ur boet och fryst ihjäl.

2012-02-13

Nu har Tara fått sina bebisar! Fem stycken blev det, en viltgrå, en som jag tror är viltblå och tre ljusa varav jag gissar på att två är vita. Hoppas! :) Tara hade dock gjort ett rätt taskigt bo, så jag hoppas att ungarna klarar sig... :/

Alla Helgas ungar är tingade nu och i Suris kull finns bara en liten och väldigt söt viltgrå hona kvar. I Shilohs kull är än så länge bara Honeybee, som jag själv ska behålla, tingad så fyra pigga japantecknade yrväder är till salu där :)

2012-02-12

Idah flyttade Lykkes ungar Wolsey "Lillstrumpa" och Lexington "Nalle" till sina nya familjer. Jag hoppas att ni kommer trivas jättebra med era nya familjemedlemmar :)

Tara hade fortfarande inte fått några bebisar i förmiddags, så jag hoppas att dom kommer inatt! Det är märkligt, hur många kullar man än haft så är man fortfarande lika spänd och förväntansfull när det är nya bebisar på g...

I helgen har jag haft en liten vitörad kanindam på besök som har träffat Viggo. Så nu hoppas jag och Fia på satinpälsade vitöringar om en månad! Kul att du kom förbi Fia, det är så roligt att visa sina kaniner för någon som är lika intresserad :p

2012-02-10

Alla ungar är fotade idag och nya bilder finns här.

Tara är riktigt rund och det känns tydligt att det ligger ungar i magen så förmodligen får vi tillökt i kaningården inatt :)

Tidigare i veckan var jag på hembesök hos Proximas Charlie, en av rödingarna från Weasleykullen, och visade hur man klipper klor. Charlie hade det toppenbra hos sin familj och han hade blivit stor och fin och faktiskt lagt ett öra. Jag blir så himla glad när jag ser att mina "bebisar" har det bra <3 Tack alla ni som skickar bilder och mms också, jag uppskattar det verkligen!!

2012-02-07

Alla ungar könsbestämda!

2012-02-05

Klädmärkeskullen har fått en egen sida.

Nya bilder på alla ungar till salu!

2012-02-04

Nu finns det färska bilder på Parfymkullen och DiLevakullen på Proximas facebooksida! Rexar, satiner, satinrexar och normalpälsade anlagsbärare :) Gilla min sida och kika på sötnosarna!

2012-02-01

Nu har jag bestämt mig för vilka bebisar jag kommer spara! Shilohs lilla rexpälsade japan hittar jag inga wienertecken på så den kommer jag spara, oavsett kön, och märka och ställa ut. I Suris kull kommer jag behålla den ljusa satinen om det är en hona, och sälja för halva priset med avelsrätt om det är en hane. Samma med Chacharel ur Helgas kull, är det en hona så behåller jag henne, annars säljer jag honom för halva priset mot avelsrätt.

Avelsrätt innebär att jag som uppfödare har rätt att låna kaninen till en kull, och efter det har köparen hela rätten till kaninen. Anledningen till att jag säljer på det här viset är för att jag inte har möjlighet att ha så många hanar själv, men jag vill ändå ha möjlighet till ett brett avelsutbud. Du som vill ha en kanin till kel får på det här sättet en riktigt fin kanin till halva priset :)

2012-01-31

Nya bilder på Suris och Shilohs kullar! Världens sötaste bebisar! <3

2012-01-30

Kullplaneringen är uppdaterad!

2012-01-29

Denna helg har varit helt vigd åt kaninerna. I går var jag iväg på årets första hopptävling och kaninerna presterade riktigt bra. Blanka gick på 2+0 fel i lättklassen, vilket räckte till en tredjeplats, tyvärr precis utanför placering. Ubbe, Lone och Humla startade alla i lätt ny och där blev det storslam! Ubbe vann på 3+0 fel, Lone kom tvåa på 4+0 och Humla blev trea på 4+1 fel. Heja mina kaniner :)

Idag har jag varit nästa hela dagen i stallet. Min nya bur anlände runt lunchtid och strax därefter kunde Vincent, Viggo och Tara flytta in i sina nya burar. Alla kaniner som inte har ungar har fått motionera sig i hagar eller boxar och fyra kaninköparbesök har jag också hunnit med! Lexington, ur Lykkes & Ubbes kull, blev tingad och Molly, från Taras kull, flyttade hemifrån. Lycka till Helene & dotter, och hoppas ni kommer trivas med Molly!

Helgas ungar är fotade och två av dem är satinrexar. En av satinrexarna kommer jag behålla, förutsatt att det är en hona, och den andra är till salu. Nya foton finns under till salu/ungar.

2012-01-25

Nu har jag fotat alla ungar och lagt upp dem under till salu!

2012-01-23

Tre av Helgas småttingar avled inatt. Det var väntat, för de var så himla små och smala. De fem som lever är runda och varma, så jag hoppas att de klarar sig! Snabbkollade lite på färgerna idag och fyra av Helgas är för ljusa för att vara svarta eller blåa japaner, så jag tror att de är egern eller bruna. Gula eller zobeljapaner är för tidigt att säga, liksom pälsarna

Suris ungar ser ut att vara en svart eller brun otter, en egern, blå eller zobel otter, en madagascar/isabella/beige och två som är såpass ljusa att de eventuellt är vita blåögda? Dom borde dock inte vara det efterom Suri saknar wienertecknad i sin stamtavla. spännande att se om några dagar :) Flera ser ut att vara satiner iaf!

Shilohs ungar har piggat på sig och är också de välmatade och varma. Fem japaner blev det, men bara en rexpälsad. Även Shiloh ser ut att ha fått flera ljusa japaner, även där förmodligen egern eller bruna :)

2012-01-21

Även shiloh har fått ungar! Ubbe är pappa och det är fem ungar, 3-4 japantecknade. Tyvärr hade Shiloh gjort ett rätt dåligt bo, och dessutom lagt ungarna utanför, så de var ganska nerkylda när jag hittade dem. Jag har gjorde mitt bästa för att värma dem och en unge stoppade jag ner i Suris varma, välgjorda bo, de andra ungarna lade jag tillbaka i Shilohs och täckte över dem bäst jag kunde med halm och päls. Hoppas de klarar sig!

Några vuxna kaniner finns till salu, kika gärna här.

2012-01-20

Suri överraskade mig i morse med att hålla på att föda precis när jag kom till stallet! :) Jag brukar vara väldigt bra på att känna ungar i magen några dagar innan planerad födsel, men på Suri har jag inte känt någonting. Extra roligt att pappan är min favorit Viggo och extra, extra roligt att det är två otter i kullen! :P Hoppas, hoppas de är satiner!

Sidan om burbyggen är uppdaterad!

2012-01-19

Helga har fått bebisar! Massa bebisar, hela åtta stycken! :D Kollade igenom dem lite snabbt och det är 4-5 japantecknade, eventuellt fler då resten av ungarna såg ut att ha svaga japanränder, så kanske det är egern japaner? Annars troligast madagascar, men både Helga och Vincent kan ju bära på dolda anlag, så det blir himla spännande att se vad det blir för färger! Och pälsar, jag hoppas att det finns en satinrex hona till mig... :p

2012-01-18

Ny hemsida igen! Jag har äntligen lärt mig att använda programeringsspråket php och nu kommer det bli otroligt mycket enklare att uppdatera hemsidan. Det gillas!

Det finns två ungar kvar ur Taras kull och en liten kille från Lykkes kull är ännu inte tingad. Det är otroligt svårt att se på Lykkes bruna ungar om de är satiner eller ej. Jag misstänker nästan att de är satiner hela bunten, men eftersom jag inte är säker så säljer jag dem som bärare.

Helga är dräktig och har byggt ett jättefint bo med halm. Ungar borde dimpa ner i natt eller i morgon natt. Lika spännande som alltid :)